Komentara: 0
Pregleda: 2255
Foto

Darovane bebe rođene na Svetski dan Crvenog krsta

09.05.2024. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
Darovane bebe rođene na Svetski dan Crvenog krsta

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Gradska organizacija Crvenog krsta posetila je Odeljenje neonatologije Opšte bolnice i uručila poklone deci rođenoj 8. maja, kada se obeležava  Dan crvenog krsta. 

 - Na današnji dan pokušavamo da spojimo dve vrlo važne stvari  - datum i događaj. Datum je Svetski dan Crvenog krsta koji se obeležava širom sveta, za koji je izabran dan na koji je rođen Anri Dinan, ideejni osnivač Crvenog krsta. Druga je, naravno, najradosniji događaj, rađanje novog života. Tim povodom smo, kao i svake godine, tradicionalno, došli ovde da darujemo bebe rođene na najznačajniji datum u Crvenom krstu - ističe dr Lidija Segedinčev, zamenica sekretara Crvenog krsta Subotica - Svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta koju obeležavamo do 8. do 15. maja poklone ćemo uručiti drugom prilikom. Na taj način, i mi učestvujemo u proslavljanju rađanja novog života. 

Darovane bebe rođene na Svetski dan Crvenog krstaSa odeljenja neonatologije naglašavaju da uvek rado dočekuju ovakve goste, a poklone su ovom prilikom dobile 4 bebe. 

  - U toku jučerašnjeg dana rođene su 4 bebe, 3 dečaka i jedna devojčica. Sve bebe su stabilno kao i njihove majke. Od početka godine rođeno je 410 beba, što je 8 više u odnosu na isiti period prošle godine. Zahvaljujemo se u ime naših malih pacijenata koji će primiti poklone, i u ime njihovih majki, kao i u ime našeg Odeljenja neonatologije, koje uvek sa radošću dočekuje goste, a pogotovo ovakve -  poručuje dr Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatologije.

Darovane bebe rođene na Svetski dan Crvenog krsta

Izvor: Subotica.com
Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta Uručenje poklona bebama rođenim na 8. maj - Dan Crvenog krsta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2255
Povezane teme

nedelja crvenog krsta

dr lidija segedinčev

branka milisavljević

svetski dan crvenog krsta

bebe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.